CSRD Projectbegeleiding

Projectbegeleiding

Projectbegeleiding

Bedrijven toekomstbestendig maken.

Sustainify, toonaangevend op het gebied van duurzame Reportages en Marketing, heeft onlangs met trots aangekondigd dat haar dienstverlening is uitgebreid met CSRD-projectbegeleiding onder het motto van business partner “Factor Delta: Bedrijven toekomstbestendig maken." Met deze nieuwe toevoeging aan ons dienstenpakket blijven we bedrijven ondersteunen bij hun streven naar maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en duurzaamheid.

1. Impactanalyse

1. Impactanalyse

Wij staan klaar om jou te helpen bij het in kaart brengen van de belangrijkste duurzaamheidskwesties voor jouw bedrijf en om de impact ervan te beoordelen. Onze ondersteuning omvat verschillende methoden en benaderingen.

2. CSRD Standaarden

2. CSRD Standaarden

Valt jouw bedrijf onder de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) en ben je verplicht om over duurzaamheidskwesties te rapporteren? Wij helpen je te voldoen aan de nieuwe Europese CSRD-richtlijnen.

3. Gap-analyse

3. Gap-analyse

Wil je weten hoe goed jouw bedrijf is voorbereid op de CSRD en welke stappen je moet ondernemen om te rapporteren? Onze online gap-analyse tool vergelijkt bestaande documenten met de vereisten en identificeert ontbrekende elementen en actiepunten, inclusief specifieke CSRD-voorschriften.

4. Materialiteitsanalyse

4. Materialiteitsanalyse

Met een materialiteitsanalyse bepalen we welke specifieke onderwerpen jouw organisatie moet rapporteren. We kijken niet alleen naar jouw impact op mens en milieu, maar ook naar financiële risico's en kansen. Samen met belanghebbenden bepalen we welke onderwerpen voor jouw bedrijf van belang zijn.

5. Implementatie en Borging

5. Implementatie en Borging

Na de gap- en materialiteitsanalyse ondersteunen wij bij het uitvoeren van de actiepunten. We helpen bij het opzetten van een solide datastrategie, het verfijnen van bedrijfsprocessen, en het opstellen van beleid en documentatie. Ons doel is om duurzaamheid naadloos te integreren in bestaande systemen, met duidelijke structuren en werkwijzen.

6. Strategie & Implementatie

6. Strategie & Implementatie

Als je duurzaamheid wilt integreren in je bedrijfsstrategie, werken we samen aan de ontwikkeling van een toekomstgericht duurzaamheidsbeleid met concrete doelen, praktische maatregelen en integratie in bestaande systemen. Zo wordt duurzaamheid een integraal onderdeel van jouw organisatie.

7. CSRD-ready

7. CSRD-ready

Bij Sustainify staan we voor je klaar om jouw organisatie volledig CSRD-ready te maken. Samen creëren we een duurzame toekomst.